Γιορτινό τραπέζι: Πως αποφεύγουμε το φούσκωμα;


altΗμερολογιακά είμαστε πολύ κοντά στις πιο αγαπητές γιορτές του χρόνου κατά τη διάρκεια των οποίων, αφήνουμε τον εαυτό μας λίγο παραπάνω ελεύθερο και χαλαρό σε σχέση  με τον υπόλοιπο χρόνο. Είμαστε πιο επιρρεπείς στο φαγητό και στα γλυκά και οι ποσότητες που τρώμε είναι  μεγαλύτερες από ότι συνήθως. Όσο και να δίνουμε την υπόσχεση στον εαυτό  μας ότι θα είμαστε εγκρατείς, πάντοτε παρασυρόμαστε.  

Αποτέλεσμα: Πρήξιμο, φούσκωμα, καούρες και αέρια... 


Πώς θα απαλλαγούμε όμως από τα ενοχλητικά αυτά συμπτώματα χωρίς να χαλάσει η διάθεσή μας;


Μερικές συμβουλές που μπορούν να συμβάλλουν είναι:

•      Να πίνετε τακτικά νερό κατά τη διάρκεια των γευμάτων

•      Προσπαθήστε να τρώτε μικρές ποσότητες και να μασάτε αργά
•      Κάντε καλό συνδυασμό τροφών. Προτιμείστε και τα λαχανικά στα γεύματά σας. Βοηθούν στην πέψη και την καλή λειτουργία του εντέρου
•      Φροντίστε να μην παραγεμίζετε το πιάτο σας ή να μην επαναλάβετε για δεύτερη φορά την ίδια ποσότητα
•      Προτιμήστε το περπάτημα μετά από το φαγητό. Η κίνηση βοηθά στην μείωση του φουσκώματος.


alt

Αν παρόλα αυτά, εξακολουθείτε να αισθάνεστε «πρήξιμο», φούσκωμα, καούρες και έχετε αέρια, δηλαδή έχετε μετεωρισμό, τότε η λύση είναι το μοναδικό προϊόν στην Ελλάδα για την καταπολέμηση του φουσκώματος που περιέχει μόνο σιμεθικόνη, έχει εγκριθεί για την αντιμετώπιση του μετεωρισμού, είναι κατάλληλο για εγκύους, στη γαλουχία, διαβητικούς και για παιδιά από 6 ετών.

Η σιμεθικόνη που χρησιμοποιείται ευρέως και για πολλά χρόνια  για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος σε πολλές άλλες χώρες, δεν  απορροφάται από τον οργανισμό, άρα έχει άριστο προφίλ ασφάλειας . Δρα φυσικά, εξουδετερώνοντας τα αέρια που είναι εγκλωβισμένα μέσα στον γαστρεντερικό σωλήνα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (λιγότερο από 15 λεπτά), ανακουφίζοντας άμεσα από τη δυσφορία που αυτά προκαλούν ενώ χαρίζει επίπεδη κοιλιά.

Δρ. Στάθης Σκληρός MD

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης
Διευθυντής Γενικής / Οικογενειακής Ιατρικής

ygeiaonline.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις