Φάρμακα υψηλού κόστους παραδόθηκαν σε ανασφάλιστους

altΤο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής παρέλαβε 2.000 σκευάσματα από την φαρμακευτική εταιρεία MYLAN. Ειδικότερα η φαρμακευτική εταιρία έκανε δωρεά προς το ιατρείο 10 κιβώτια με αντιυπερτασικά σκευάσματα, φάρμακα για καρδιαγγειακά νοσήματα, για το διαβήτη, για το κεντρικό νευρικό σύστημα, για την άνοια, αντικαταθλιπτικά και αντιβιοτικά.

Στη παράδοση των σκευασμάτων παρεστάθη ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης, οι εθελοντές του Ιατρείου κ. Μελιάδου, κ. Παπαπροκοπίου, η κ. Περέα , ο κ. Καλιακμάνης και ο κ. Κονιδάρης. Την φαρμακευτική εταιρία εκπροσώπησε η Γενική Διευθύντρια της φαρμακευτικής εταιρίας κ. Χριστίνα Πούλου και ο Διευθυντής Πωλήσεων της εταιρίας κ. Απόστολος Παπαοικονόμου .

Η Γενική Διευθύντρια της εταιρίας δήλωσε ότι «Ευχαριστούμε τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και ειδικά τον Πρόεδρο του κ. Γεώργιο Πατούλη που μας έδωσε τη χαρά να συνδράμουμε και εμείς στο σημαντικό έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Στόχος μας είναι να ενισχυθεί η πρόσβαση σε όλους του πολίτες στη θεραπευτική αγωγή μέσω της ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών».
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης δήλωσε ότι «Ο Ιατρικός Σύλλογος με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής μάχεται καθημερινά για τη σωστή θεραπευτική αγωγή των ανασφάλιστων συμπολιτών μας. Θεωρούμε σημαντική τη συνδρομή της φαρμακευτική εταιρίας MYLAN, η οποία διαθέτει εξαιρετικής ποιότητας φάρμακα . Τα φάρμακα θα χορηγηθούν στους ασθενείς ύστερα με τη καθοδήγηση των εθελοντών ιατρών μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και χρειαζόμαστε την προσφορά όλων για να συνεχιστεί το έργο μας».

alt

Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής τα φάρμακα θα αποθηκευτούν και θα φυλαχθούν σε κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, χωρίς να διατρέχεται κίνδυνος επιμόλυνσης από άλλα προϊόντα που έχουν τοποθετηθεί στον ίδιο χώρο, και με αυστηρή τήρηση των συνθηκών καθαριότητας του χώρου αποθήκευσης και έλεγχο της ημερομηνίας λήξης τους με συγκεκριμένη καταγραφή ανά σκεύασμα και ανά ημερομηνία λήξης, τόσο στο κεντρικό όσο και στα Παραρτήματα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Η χορήγησή τους γίνεται με την επιστημονική καθοδήγηση της ιατρικής ομάδας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και μετά αυστηρό έλεγχο των εισοδηματικών κριτηρίων της κοινωνικής υπηρεσίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.
Πηγή: Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
Υγείαonline

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις