Βιονικό μάτι βελτιώνει την όραση

Βιονικό μάτι βελτιώνει την όραση
Διάσημο για τα κινηματογραφικά του στούντιο και τη μουσική βιομηχανία, το Λος ‘Αντζελες είναι μια πόλη πλούσια σε καινοτομία και δημιουργικότητα.

Σήμερα αποτελεί επίσης βάση εταιρειών που βοηθούν στη μεταμόρφωση ζωών με καινοτομίες στην ιατρική επιστήμη.
Στην εταιρεία Second Sight Medical Products, που εδρεύει στο San Fernando Valley area, ερευνητές βοηθούν στη μάχη κατά της τύφλωσης. 
Το Argus II Retinal Prosthesis System είναι το πρώτο παγκοσμίως βιονικό μάτι που εγκρίθηκε από τον FDA και μια έξυπνη συσκευή τεχνολογίας, που βοηθά τους τυφλούς να δουν.

Ο Dr Robert Greening, της Second Sight Medical Products, δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που υπάρχει αγωγή διαθέσιμη στους οφθαλμίατρους για ασθενείς που είναι εντελώς τυφλοί.

Για περισσότερα από 30 χρόνια, μια 30χρονη ασθενής από την Αριζόνα ζούσε με μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια, μια εκφυλιστική νόσο που τελικά οδηγεί σε τύφλωση. Όπως διηγείται, όταν διαγνώστηκε ενημερώθηκε ότι δεν υπάρχει θεραπεία.
Σήμερα, η ασθενής έχει λόγο να είναι αισιόδοξη. Τον περασμένο Ιούνιο εμφυτεύτηκε ένα chip στον αμφιβληστροειδή της, η ασθενής εξοπλίστηκε με μικρή κινητή μονάδα και της δόθηκε ένα ζευγάρι γυαλιά με μια μικρή κάμερα.

Ο Greenberg δήλωσε ότι το εμφύτευμα λαμβάνει το σήμα από τη βιντεοκάμερα ασύρματα και στη συνέχεια διεγείρει ηλεκτρικά τον αμφιβληστροειδή στο πίσω μέρος του ματιού και παράγει την αίσθηση του φωτός στους ασθενείς. 

Οι καλύτεροι ασθενείς μπόρεσαν να διαβάσουν γράμματα, ακόμα και λέξεις, πρόσθεσε.
Ενώ οι ασθενείς ανέκτησαν μέρος της όρασής τους και το Argus II είναι αποτελεσματικό μόνο σε ορισμένα είδη τύφλωσης η επίδραση στη ζωή τους είναι ήδη τεράστια.

‘’Το πρώτο πράγμα που είδα με τη συσκευή μου’’ ήταν η πανσέληνος, δήλωσε η ασθενής. Λίγες εβδομάδες αργότερα είδε τα πυροτεχνήματα για την 4η Ιουλίου τα οποία δεν είχε δει για 30 χρόνια.
Σύμφωνα με τον Greening, η δυνατότητα αυτού του είδους της τεχνολογίας να μεταμορφώσει τις ζωές όσων έχουν προβλήματα υγείας είναι παρόλα αυτά τεράστια.
iatronet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις