10 τρόποι για να τρώμε λιγότερο

10 τρόποι για να τρώμε λιγότεροΟι μικρές συσκευασίες τροφίμων, τα μπλε πιάτα και το αργό μάσημα της τροφής είναι μερικοί τρόποι που μας γλιτώνουν από θερμίδες. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να περιορίσουμε το φαγητό;

Να μασάτε τσίχλα στο σούπερ μάρκετ

Ίσως έχετε ακούσει ότι δεν θα πρέπει να ψωνίζετε τρόφιμα όταν πεινάτε. Μπορείτε να μασάτε τσίχλα χωρίς ζάχαρη όταν περνάτε ανάμεσα από τα ράφια. Μασώντας, οι άνθρωποι αισθάνονταν λιγότερη πείνα και είχαν μικρότερη επιθυμία για junk-food, σύμφωνα με 2 έρευνες.
Έτσι αγόρασαν λιγότερα σνακ με πολλές θερμίδες, όπως τσιπς, και έφεραν σπίτι πιο υγιεινές επιλογές, όπως λαχανικά.

Σερβιριστείτε υγιεινά

Είτε τρώτε στο σπίτι είτε έξω γεμίστε το πιάτο σας με τα πιο υγιεινά τρόφιμα πρώτα. Στο μπουφέ τείνουμε να επιλέγουμε μεγαλύτερες μερίδες από τις πρώτες τροφές που βλέπουμε. Επομένως, σκεφτείτε πριν αρχίσετε να γεμίζετε το πιάτο σας ως επάνω. Επιλέξτε λαχανικά ή προϊόντα ολικής αλέσεως πριν από τα πιο λιπαρά κρέατα και γαρνιτούρες.

Να πληρώνετε με μετρητά το γεύμα σας

Είναι πιο εύκολο να αγοράζετε junk food και γλυκά όταν πληρώνετε με πλαστικό χρήμα. Για κάποιον λόγο τα μετρητά συγκρατούν τους ανθρώπους. Για παράδειγμα, όταν σε μαθητές λυκείου ζητήθηκε να χρησιμοποιήσουν μετρητά για να πληρώσουν λιγότερο υγιεινές τροφές, όπως μπισκότα, σκέφτηκαν 2 φορές και συχνά επέλεγαν πιο υγιεινές τροφές, ανακάλυψαν ερευνητές.

Μη βλέπετε εκπομπές μαγειρικής

Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, το να βλέπετε φαγητά στην τηλεόραση ενδεχομένως σας κάνει να θέλετε να καταναλώσετε σνακ.
Οι άνθρωποι που κάνουν δίαιτα τρώνε περισσότερα γλυκά ενώ βλέπουν εκπομπές μαγειρικής σε σχέση με την παρακολούθηση άλλων εκπομπών, έδειξαν έρευνες.

Να χρησιμοποιείτε μπλε πιάτα

Θα σας φανεί περίεργο, αλλά το χρώμα των πιάτων σας μπορεί ενδεχομένως να κάνει τη διαφορά στο πόσο φαγητό βάζετε στον εαυτό σας.
Όσο περισσότερο ‘’ενσωματώνεται’’ η τροφή στο χρώμα του πιάτου τόσο περισσότερο φαγητό παίρνετε, σύμφωνα με έρευνα.

Να χρησιμοποιείτε μικρότερα μπολ και πιάτα

Το μέγεθος του πιάτου και των σκευών δίνει στον εγκέφαλο στοιχεία σχετικά με το πόσο πρέπει να φάτε-και ένα μεγαλύτερο πιάτο σημαίνει περισσότερη τροφή.
Σε έρευνες, άνθρωποι μπροστά σε κινέζικο μπουφέ που κρατούσαν μεγάλο πιάτο σέρβιραν στον εαυτό τους περισσότερη τροφή και έφαγαν 45% περισσότερο σε σχέση με όσους κρατούσαν μικρότερο πιάτο.

Περιμένετε πριν υποκύψετε στην επιθυμία

Η κατανάλωση τροφίμων επειδή βαριέστε, είστε κουρασμένοι ή έχετε ένταση μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε εκτός ελέγχου,
Προσπαθήστε να καθυστερήσετε την επιθυμία για παρασπονδία. Όταν σας έρθει, κάντε κάτι άλλο για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια δείτε αν θέλετε ακόμα να φάτε. Είναι πιθανόν η επιθυμία να έχει υποχωρήσει, τουλάχιστον για λίγο.

Απομακρύνετε τις ανθυγιεινές τροφές

Να κρύβετε ανθυγιεινές τροφές όπως γλυκά και τσιπς ώστε να μην τις βλέπετε. Μπορείτε να τρώτε λιγότερο, έτσι.
Όταν οι εργαζόμενοι σε γραφεία είχαν πάνω στο γραφείο τους σοκολάτες, έτρωγαν 48% περισσότερο σε σχέση με το να είναι οι σοκολάτες 2 μέτρα μακριά. Αν είχαν σοκολάτες στο συρτάρι τους έτρωγαν 25% λιγότερο σε σχέση με το αν αυτές ήταν πάνω στο γραφείο τους.

Πάντα να παραγγέλνετε τη μικρή συσκευασία

Ένα μεγάλο δοχείο μπορεί να σας οδηγήσει να φάτε περισσότερο, ακόμα και αν είστε χορτάτοι ή δεν έχει καλή γεύση το προϊόν.
Σε έρευνα, όσοι πήγαιναν στο σινεμά έλαβαν δωρεάν ποπκορν είτε σε μέτρια είτε σε μεγάλη συσκευασία. Το ποπκορν ήταν είτε φρέσκο και νόστιμο είτε μπαγιάτικο. Όσοι έλαβαν το φρέσκο σε μεγάλα κουτιά έφαγαν 45% περισσότερο σε σχέση με όσους είχαν τη μέτρια συσκευασία. Ακόμα και όσοι έλαβαν το μπαγιάτικο ποπκορν σε μεγάλα κουτιά έφαγαν 33% περισσότερο ποπκορν σε σχέση με όσους είχαν το μέτριο μέγεθος.

Να τρώτε αργά και να πίνετε νερό

Να τρώτε με μικρότερες μπουκιές. Να μασάτε αργά. Περιμένετε περισσότερο ανάμεσα στις 2 πιρουνιές. Να πίνετε νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού. Τα παραπάνω απλά βήματα είναι σημαντικά αν θέλετε να περιορίσετε τις θερμίδες και να νιώθετε χορτάτοι, σύμφωνα με έρευνες.
Πηγές: Ξένος τύπος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις