Κλασική μουσική από... κούνια


Στο μαιευτήριο Saca Hospital της Σλοβακίας σίγουρα εκτιμούν την αξία της κλασικής μουσικής, αφού το ιατρικό προσωπικό έχει συνυφάνει απόλυτα το θαύμα της γέννησης με τη μουσική τέχνη...

Οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου εφαρμόζουν μια νέα τεχνική, προκειμένου ο αποχωρισμός των βρεφών από τις μητέρες τους να είναι όσο πιο ανώδυνος γίνεται.

«Η κλασική μουσική διευκολύνει τη μετάβαση στη νέα ζωή. Για τον λόγο αυτό υπάρχουν ακουστικά για όλα τα νεογέννητα, τα οποία ακούνε κατά τη διάρκεια του ύπνου τους κλασική μουσική» αναφέρει ένας παιδίατρος του νοσοκομείου.


Παρόμοιοι ήχοι «πλημμυρίζουν» τα δωμάτια των νεογνών, σε χαμηλή ένταση πάντα, δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον για αυτά που ήρθαν στη ζωή, περνώντας το σοκ της γέννησης.

«Το περιβάλλον στη μήτρα της μητέρας είναι ειδυλλιακό για τα μωρά, καθώς αποπνέει ασφάλεια και ηρεμία. Αυτό ακριβώς κάνει και η μουσική. Λειτουργεί θεραπευτικά γι’ αυτά που έρχονται απότομα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που είχαν συνηθίσει για εννέα μήνες», συμπληρώνει ο γιατρός.

Γαλήνη, ηρεμία και «όνειρα γλυκά» συνθέτουν το σκηνικό στα δωμάτια του νοσοκομείου, ενώ σπάνια ένα κλάμα διαταράσσει τη μακάρια ησυχία των βρεφών.

Η ηρεμία στις πρώτες ώρες της ζωής τους σίγουρα συμβάλλει και στην ομαλότερη μετάβαση των λιλιπούτειων πλασμάτων στο σπίτι της μαμάς και του μπαμπά...


Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού


Ζωή Κ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις