Βόλος: Δώρο ζωής από τον 22χρονο Γιάννη

Ζωή σε 5 ασθενείς δίνει ο 22χρονος Ιωάννης Σανιδάς, γιος γιατρού, από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου, ο οποίος υπέκυψε στο βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο το πρωί της Πέμπτης. Ασθενείς με καρδιακή, ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια, καθώς και με σοβαρά προβλήματα όρασης αντικρίζουν ένα φάρο ζωής στο άτυχο παιδί.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου Γιώργο Βούλγαρη «στον ασθενή Σανίδα Ιωάννη, ετών 22, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας με βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, διαπιστώθηκε σήμερα στις 08.15 εγκεφαλικός θάνατος αφού ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Μέσα στον πόνο τους οι γονείς εξέφρασαν την επιθυμία να προβούν σε δωρεά οργάνων για να σωθούν μερικοί συνάνθρωποί μας. Έχουν κινητοποιηθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς και αναλόγως των εργαστηριακών εξετάσεων θα ληφθούν, η καρδιά, το ήπαρ, οι νεφροί, οι κερατοειδείς χιτώνες των ματιών και ότι άλλο κριθεί κατάλληλο (ίσως πνεύμονες) για να διατεθούν σε αγνώστους σε μας λήπτες. Τα μεταμοσχευτικά κέντρα που προς το παρόν είναι γνωστά είναι το Ωνάσειο Ίδρυμα, το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, αλλά οι τελικοί προορισμοί θα εξαρτηθούν από τις εξετάσεις ιστοσυμβατότητας». Σύμφωνα με τον κ. Βούλγαρη η διαδικασία μεταφοράς των οργάνων ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί.

Η διαδικασία αφαίρεσης των οργάνων ξεκίνησε αρχικά με την καρδιά που κατέληξε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στη συνέχεια με τους νεφρούς (ένας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και ο δεύτερος στο Λαϊκό της Αθήνας), ενώ το ήπαρ θα μεταμοσχευθεί σε ασθενή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. 

Οι κερατοειδείς χιτώνες των ματιών που ήταν σε καλή κατάσταση κατέληξαν επίσης στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθήνας και, τέλος τα δύο πνευμόνια σε νοσοκομείο της Βιέννης όπου η λήψη των οργάνων έγινε από ομάδα γιατρών από την Αυστρία που πέταξε για τη Βιέννη, από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, στις 5 το πρωί, όπου πήγε συνοδεία περιπολικού της Αστυνομίας. 


Η τοπική κοινωνία, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί, θρηνούν για τον χαμό του νέου παιδιού, ενώ μνήμες έρχονται στο μυαλό τους από το σοβαρό ατύχημα του Γιάννη με συμμαθητή του στις 28 Ιανουαρίου 2006, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσαν συγκρούστηκε σε ένα δέντρο. Ο Γιάννης κηδεύεται σήμερα στις 14.00 στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στη Νέα Αγχίαλο. Καλό ταξίδι Γιάννη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις