Μαύροι Κύκλοι κάτω από τα μάτια


Η λύση από την Πλαστική Χειρουργική
Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια δίνουν την εικόνα κόπωσης, γήρανσης και αδυναμίας. Πολλές φορές οι μαύροι κύκλοι συσχετίζονται μόνο με την ηλικία ή την κακή σε ποιότητα ζωή , είναι όμως αυτό αλήθεια ?
Μπορεί ένα τόσο συχνό και ιδιαίτερα ενοχλητικό πρόβλημα να αντιμετωπιστεί με επιτυχία ?
Αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν μέσα από το κείμενο αυτό.
Αίτια που μπορεί να προκαλέσουν μαύρους κύκλους στα μάτια είναι :
1) Έλλειψη σιδήρου και βιταμινών
2) Έλλειψη ύπνου ή το αντίθετο
3) Απώλεια βάρους
4) Κάπνισμα
5) Επιπλοκές από φαρμακευτική αγωγή
6) Υπέρχρωση δέρματος
7) Διάκριτα φλεβικά τριχοειδή που φαίνονται από το λεπτό δέρμα των κάτω βλεφάρων
8) Κληρονομικότητα
Εάν τα αίτια οφείλονται σε έλλειψη σιδήρου, βιταμινών και ύπνου η αναπλήρωση των ιχνοστοιχείων , των βιταμινών και του ύπνου θα ανατάξει την εικόνα αυτή.

Η Πλαστική Χειρουργική έχει θέση στις υπόλοιπες περιπτώσεις όπου τα αίτια είναι κληρονομικότητα, απώλεια λίπους στο πρόσωπο, διάκριτα λεπτά αγγεία , υπέρχρωση δέρματος.
Σε αυτές τις περιπτώσεις η σύγχρονη Πλαστική Χειρουργική προτείνει δύο παρεμβάσεις:
1) Midface Suspension και ανάρτηση του κεντρικού προσώπου
2) Γέμισμα με μικροσταγονίδια λίπους και βλαστοκύτταρα στην περιοχή lipofilling with microdroplets of autologous fat and steam cells.
3) Συνδυασμός των πιο πάνω.
Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερη και θεραπείες όπως Laser resurfacing, chemical peeling , ή έγχυση ενέσημων υλικών όπως υαλουρονικό οξύ δεν έχουν θέση . Οι επιπλοκές όπως κοκκιώματα, υπέρχρωση, υπόχρωση, λέπτυνση του δέρματος και δημιουργία έντονων ρυτίδων έκφρασης είναι πολύ συχνές.
Με την τεχνική της Midface Suspension ανάρτησης του κεντρικού προσώπου και της έγχυσης των μικροσταγονιδίων λίπους αφαιρεί στο σύνολό του των παθολογικό ιστό, ανατάσσοντας την πραγματική αιτία που προκαλεί αυτό το έντονο και ενοχλητικό πρόβλημα των μαύρων κύκλων.


Ευχαριστούμε την Στρ Ιατρό Ζωή Κ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις