4 Μύθοι γύρω από τα ενθέματα στήθους

Η αυξητική στήθους είναι μια επέμβαση που απασχολεί πολύ τις γυναίκες που θέλουν να βελτιώσουν το σχήμα ή το μέγεθος του στήθους τους. Συνήθως, όσες ενδιαφέρονται να ομορφύνουν το μπούστο τους, κάνουν μια έρευνα, ψάχνουν τον κατάλληλο γιατρό και ρωτάνε για τις διάφορες μεθόδους.

Πολλά είναι τα ερωτήματα και οι απορίες που προκύπτουν γύρω από μία τέτοια πλαστική επέμβαση και γι’αυτό το λόγο σας παρουσιάζουμε τους πιο γνωστούς μύθους γύρω από τα ενθέματα στήθους.

1. Τα ενθέματα φυσιολογικού ορού είναι καλύτερα από της σιλικόνης

ΛΑΘΟΣ. Τα ενθέματα φυσιολογικού ορού χρησιμοποιούνταν πολύ στο παρελθόν γιατί ενθέματαπολλοί έλεγαν ότι η σιλικόνη ευθύνεται για πολλά ιατρικά προβλήματα. Ποτέ δεν έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο, βέβαια, μέχρι σήμερα» ισχυρίζεται ο ελληνικής καταγωγής πλαστικός χειρουργός John Anastasatos, που δουλεύει σε κλινική στο Beverly Hills. « Σε επιστημονικές μελέτες αλλά και στην πραγματικότητα, τα ενθέματα σιλικόνης αποδίδουν το ίδιο και καλύτερα από αυτά με φυσιολογικό ορό, τα οποία περιέχουν αλατισμένο νερό. Έχουν πιο φυσικό αποτέλεσμα» προσθέτει ο William Admas, πλαστικός χειρουργός από το Dallas. « Όμως, τα ενθέματα φυσιολογικού ορού χρειάζονται λιγότερη παρακολούθηση και δεν απαιτούν μαστογραφία»

2. Η τοποθέτηση του ενθέματος κάτω από τον θωρακικό μυ δίνει φυσικότερο αποτέλεσμα.

ΛΑΘΟΣ. Η τεχνική αυτή, δηλαδή η τοποθέτηση του ενθέματος κάτω από τον θωρακικό μύ, εξαρτάται από την ανατομία του κάθε στήθους και από τον τύπο του ενθέματος που θα επιλεγεί. Σε κάποιες γυναίκες η τοποθέτηση του ενθέματος κάτω από τον μύ δημιουργεί όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα ενώ σε άλλες γυναίκες αυτή η τεχνική δεν ταιριάζει και χρειάζεται η τοποθέτηση των ενθεμάτων πάνω από τον θωρακικό μυ.» υποστηρίζει ο Dr. Anastasatos. «Πραγματικά, εξαρτάται από την ανατομία του στήθους της κάθε γυναίκας.»

3. Δεν μπορείς να θηλάσεις μετά την πλαστική στήθους.

ΛΑΘΟΣ. Όταν πραγματοποιείται μια πλαστική στήθους με τομή στο κάτω μέρος του στήθους, ή στη μασχάλη ή στον αφαλό, συνήθως δεν παρουσιάζεται κανένα πρόβλημα με τον θηλασμό. Μόνο η τομή που γίνεται ακριβώς κάτω από την άλω μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην παραγωγή γάλατος.  Επίσης, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα ενθέματα σιλικόνης είναι επιβλαβή για το μωρό.

3. Η αυξητική στήθους με έγχυση λίπους δίνει πιο φυσικό αποτέλεσμα από ότι  τα ενθέματα.

ΛΑΘΟΣ. Με αυτή τη μέθοδο, αφαιρείται, με την τεχνική της λιποαναρρόφησης, λίπος από κάποιο άλλο μέρος του σώματος και εγχύεται στο στήθος. “Δεν έχει πάντα καλά αποτελέσματα και μπορεί να προκαλέσει μελλοντικά διάφορα προβλήματα, αφού το λίπος που παίρνουμε από ένα μέρος του σώματος για να το βάλουμε σε κάποιο άλλο μπορεί να καταστραφεί μέσα σε διάστημα ενός έτους” υποστηρίζει ο Dr. Anastasatos. « Είναι νέα τεχνολογία και δεν έχει λάβει καμία θεσμική έγκριση, επομένως σαν τεχνική δεν είναι ακόμα πιστοποιημένη» επισημαίνει ο Pat Maxwell πλαστικός χειρουργός από το Nashville. « Αυτή τη στιγμή η τεχνική αυτή προκαλεί πολλές αντιδράσεις και υπάρχει διχογνωμία ως προς την αποτελεσματικότητα της,  κυρίως όμως δεν υπάρχει εγγύηση ότι είναι ασφαλής κι ότι δεν προκαλεί μελλοντικά προβλήματα» λέει ο πλαστικός ιατρός Robert Singer από τη La Jolla, California.

4. Εάν έχεις πεσμένο στήθος πρέπει να τοποθετήσεις ενθέματα

ΛΑΘΟΣ. Τα ενθέματα δεν “διορθώνουν” το πεσμένο στήθος. Μόνο η ανόρθωση στήθους ενδείκνυται για μία τέτοια περίπτωση. Κατά την επέμβαση ανόρθωσης στήθους αφαιρείται δέρμα γύρω από τη θηλή και από την περιοχή κάθετα κάτω από τη θηλή και επανατοποθετούνται οι θηλές σε αισθητικά αποδεκτή θέση.

Πηγή: www.healthpress.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις