Όσα δεν ξέρετε για τον αυχένα σας

ΟΣΑ ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ ΣΑΣ
Η υπέρταση περνάει από τον... αυχένα
Η σχέση που μπορεί να έχει η εμφάνιση υπέρτασης σε άτομα που υποφέρουν από πόνους στον αυχένα αρχίζει να μπαίνει στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος, καθώς όλο και συχνότερα όσοι έχουν πόνο στη βάση του κρανίου, εμφανίζουν παράλληλα και αυξημένη αρτηριακή πίεση. Οι μελέτες του ελληνικής καταγωγής δρ. Καρδιολογίας Γιώργου Μπακρή στην Πανεπιστημιακή Κλινική Καρδιολογίας του Σικάγο, επιβεβαιώνουν αυτή τη σχέση, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματά τους, το 80% των ασθενών που υπέφεραν από πόνο στη βάση του αυχένα και έκαναν φυσικοθεραπεία και ακολουθούσαν ειδική αγωγή μείωσαν την αρτηριακή τους πίεση έως 28mmHg.

Τα "σωτήρια" κράνη
Τα κράνη των μοτοσικλετιστών φαίνεται ότι μειώνουν σημαντικά τους τραυματισμούς του τραχήλου της σπονδυλικής στήλης, σύμφωνα με νέα έρευνα του αμερικανικού νοσοκομείου Johns Hopkins . Τα αποτελέσματα της νέας μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών, δείχνει ότι οι αναβάτες που φορούν κράνος έχουν 22% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν τραυματισμό στον αυχένα από εκείνους που δεν χρησιμοποιούν το κράνος.

Βαράκια για το αυχενικό!
Η συχνή άσκηση με βαράκια βοηθά στη βελτίωση του χρόνιου αυχενικού πόνου, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ειδικούς του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Εργασιακού Περιβάλλοντος στη Δανία (National Research Centre for Working Environment). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στους εθελοντές που συμμετείχαν σε πρόγραμμα με βαράκια, ο πόνος μειώθηκε σε ποσοστό 70-80%.
Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η άσκηση διεγείρει την έκκριση πρωτεϊνών που προάγουν την ιστική επούλωση, την επανόρθωση δηλαδή των τραυματισμένων ιστών του μυός, και τονίζουν ότι οι γυμνασμένοι μύες μπορούν να “σηκώσουν” μεγαλύτερο φόρτο εργασίας, αποτρέποντας έτσι την εμφάνιση χρόνιου πόνου.

http://www.megatv.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις