5 ξεχωριστοί πολυχώροι για παιδιά στην Αθήνα

Ευτυχώς οι επιλογές διασκέδασης για παιδιά στην πρωτεύουσα είναι πολλές και αρκετές από αυτές μάλιστα, συνδυάζουν τη δημιουργική απασχόληση με το παιχνίδι. Ξεχωρίσαμε 5 τέτοιους πολυχώρους με διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα πιτσιρίκια που θέλουν να μαθαίνουν… παίζοντας!

Παραμυθοχώρα

5 ξεχωριστοί πολυχώροι για παιδιά στην Αθήνα
Στον πολυχώρο της Παραμυθοχώρας, τον πρώτο λόγο έχουν το παραμύθι, το θέατρο και η μουσική. Αν θέλετε να δείτε τον χώρο από κοντά, την ερχόμενη Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί μπορείτε να επισκεφθείτε την Παραμυθοχώρα για να ενημερωθείτε για τις δράσεις της. Τα εργαστήρια ξεκινούν από το Σάββατο 16/9 με πρώτα τα «Μουσικά Παραμύθια» για παιδιά από 2 έως 3,5 ετών, το εργαστήρι κουκλοθεάτρου και τις κινηματογραφικές προβολές του Μικρού Πρίγκιπα, που συνδυάζονται από ευφάνταστες κατασκευές.
Εδώ θα δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τις δράσεις της Παραμυθοχώρας.

Διεύθυνση: Αναπαύσεως 14 και Τυρταίου 1, Μετς.

Τηλέφωνο: 2109216346.

Πολυχώρος Μεταίχμιο

Ένας από τους κορυφαίους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους στο παιδικό βιβλίο, έχει ανοίξει τον δικό του πολυχώρο. Επίκεντρο των παιδικών εκδηλώσεων είναι να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στον κόσμο του βιβλίου με πρωτότυπες και δημιουργικές δραστηριότητες. Για να πάρετε μια ιδέα, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, τα πιτσιρίκια καλούνται να γίνουν ντετέκτιβ και, με αφορμή τα βιβλία του Ντεντέκτιβ Κλουζ, να διαλευκάνουν μια υπόθεση μυστηρίου (με κόστος 6 ευρώ ανά παιδί), ενώ την επόμενη μέρα διοργανώνεται εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο «Οδός των φίλων: Δεν θέλω να πάω σχολείο», με δωρεάν είσοδο, η οποία είναι άκρως επίκαιρη!

Περισσότερες πληροφορίες θα μάθετε από την ομάδα του Πολυχώρου στο Facebook ενώ εδώ θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου.

Διεύθυνση: Ιπποκράτους 118, Αθήνα.

Τηλέφωνο: 2113003580.

Ώρα τέχνης

Η ελεύθερη έκφραση και η επαφή με τις τέχνες και κυρίως με την ζωγραφική είναι το moto της «Ώρας της Τέχνης». Τα πρωινά, από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή, τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά φτιάχνοντας τις δικές τους κατασκευές και ζωγραφίζοντας, ενώ τα απογεύματα συμμετέχουν σε οργανωμένα καλλιτεχνικά προγράμματα. Τις Κυριακές, μάλιστα, διοργανώνονται και παραστάσεις. Για να μείνετε κι εσείς ευχαριστημένοι, στον χώρο λειτουργεί καφέ στο οποίο μπορείτε να χαλαρώσετε όσο τα παιδιά παίζουν.
Ο πολυχώρος απευθύνεται σε παιδιά από 6 μηνών έως 12 ετών και παραμένει ανοιχτός από Τρίτη έως Παρασκευή από τις 10.30 ως τις 2.30 μ.μ. και από τις 5.30 μ.μ. έως τις 9.30 μ.μ. και τα σαββατοκύριακα από τις 10.30 έως τις 9.30 μ.μ.. Το κόστος για κάθε παιδί ανέρχεται στα 5 ευρώ, ενώ για τις παραστάσεις ανεβαίνει στα 7 ευρώ για το παιδί και στα 5 για τον συνοδό. Δείτε αναλυτικά τον τιμοκατάλογο εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο Facebook.

Διεύθυνση: Θεομήτορος 48 και Πωγωνίου 1, Άγιος Δημήτριος.

Τηλέφωνο: 2109850405.

Πολυχώρος Παίξε- γέλασε

Τα παιδιά θα παίξουν και θα γελάσουν με την καρδιά τους στον ομώνυμο πολυχώρο με προγράμματα που απευθύνονται σε πιτσιρίκια από 10 μηνών μέχρι 9 ετών. Η μουσική, οι ήχοι και το σωματικό θέατρο συνδυάζονται μέσω του παιχνιδιού, με τη μαθηματική σκέψη και τη μάθηση. Ο χώρος παραμένει ανοιχτός τις καθημερινές γιατί τα σαββατοκύριακα λειτουργεί μόνο για παιδικά πάρτι.

Στο Facebook θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες. Το πρόγραμμα της νέας χρονιάς και το κόστος για τη συμμετοχή στις δραστηριότητες θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών. 

Διεύθυνση: Κυπρίων Αγωνιστών 14, Αργυρούπολη.

Τηλέφωνο: 2109957697.

Kiddie Creative Time Academy

Ένας ξεχωριστός πολυχώρος δραστηριοτήτων στο Χαλάνδρι υποδέχεται τα παιδιά προσχολικής ηλικίας με εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως η αρχιτεκτονική και η ρομποτική, φυσικά κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους, αλλά και με καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως τα εικαστικά, το θέατρο και το χορόδραμα. Το φετινό πρόγραμμα ξεκινά το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.

Στο Facebook θα βρείτε τις υπόλοιπες πληροφορίες που χρειάζεστε. Τα μαθήματα συνήθως είναι δίωρα, πραγματοποιούνται Σάββατο και όσον αφορά το κόστος τους, υπολογίστε το πόσο των 50 ευρώ το μήνα. Ωστόσο, η τιμή ενδέχεται να είναι διαφορετική, ανάλογα με το κάθε πρόγραμμα. 

Διεύθυνση: Α. Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι.

Τηλέφωνο: 2106728382.

mama365.gr
από Μαρία Κωνσταντοπούλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις