Το Ιασώ Παίδων παρουσιάζει τη Νευροχειρουργική του Κλινική

Το Ιασώ Παίδων παρουσιάζει τη Νευροχειρουργική του Κλινική
Η παρουσίαση της Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΙΑΣΩ Παίδων με θέμα "Η σύγχρονη αντιμετώπιση των νευροχειρουργικών παθήσεων στους μικρούς ασθενείς", θα πραγματοποιηθιεί την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 11:00 έως 12:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της κλινικής ΙΑΣΩ.


Ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής κ. Βασίλειος Α. Ζέρρης MD, MPH, MSc, FAANS, Διευθυντής Παιδονευροχειρουργικής Κλινικής ΙΑΣΩ Παίδων, Καθηγητής Νευροχειρουργικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Αναπληρωτής Καθηγητής Νευροχειρουργικής Πανεπιστημίου «Texas A&M», ΗΠΑ, Board Certified by the American Board of Neurological Surgery, Fellow of the American Association of Neurological Surgeons.
Σκοπός της επιστημονικής εκδήλωσης είναι η παρουσίαση σειράς συχνών ή αυξημένης δυσκολίας περιστατικών, τα οποία αντιμετωπίσθηκαν από τον Καθ. Β. Ζέρρη και την ομάδα του, προκειμένου να εδραιωθεί η αντίληψη της δυνατότητας αντιμετώπισης των μικρών ασθενών με νευροχειρουργικές παθήσεις.
Συγκεκριμένα, κατά την παρουσίαση θα δοθεί έμφαση στις ακόλουθες ενότητες:
- Δυσραφισμός κρανίου και σπονδυλικής στήλης
- Κρανιοσυνοστέωση
- Όγκος Εγκεφάλου
- Σύνδρομο Chiari
- Σπαστικότητα
Η συμμετοχή στην παρουσίαση είναι ελεύθερη.

Σχετικά με τη Νευροχειρουργική Κλινική του ΙΑΣΩ Παίδων

Η Παιδονευροχειρουργική Ομάδα του ΙΑΣΩ Παίδων, υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Νευροχειρουργικής των Πανεπιστημίων A&M Τέξας, Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Ιατρικής Σχολής Κρατικού Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Βασίλειου Α. Ζέρρη MD MPH MSc FAANS, αντιμετωπίζει τις παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος που ταλαιπωρούν τους μικρούς ασθενείς στην αρχή της ζωής τους. Αξιοποιώντας την εκπαίδευση και εκτεταμένη εμπειρία του Καθηγητή Β. Ζέρρη από τις ΗΠΑ, εφαρμόζονται σύγχρονα θεραπευτικά πρωτόκολλα, προκειμένου να εξασφαλιστεί στα παιδιά η καλύτερη δυνατή θεραπεία.
Στην κλινική αντιμετωπίζονται παθήσεις όπως υδροκεφαλία (διάταση του κοιλιακού συστήματος του εγκεφάλου), όγκοι εγκεφάλου και σπονδυλικής στήλης, σύνδρομο Chiari (προβολή δομών του εγκεφάλου εντός του σπονδυλικού σωλήνα), συριγγομυελία (παθολογική κοιλότητα εντός του νωτιαίου μυελού), μυελομηνιγγοκήλη (ατελής ανάπτυξη της σπονδυλικής στήλης με επακόλουθη παθολογική προβολή των νευρικών δομών εκτός αυτής), σκολίωση, σπαστικότητα. Με τη συνεργασία κρανιοπροσωπικού χειρουργού, επίσης εκπαιδευμένου στις ΗΠΑ, επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση της κρανιοσυνοστέωσης (πρόωρη σύγκλειση των επιμέρους οστών του κρανίου των παιδιών), αλλά και άλλων διαταραχών της διαμόρφωσης του κρανίου και του προσώπου, με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Ο σύγχρονος εξοπλισμός των χειρουργείων του ΙΑΣΩ Παίδων με τεχνολογικά μέσα αιχμής, όπως χειρουργικό μικροσκόπιο, η δυνατότητα κατά περίπτωση αξιοποίησης ενδοσκοπίου και συστημάτων νευροπλοήγησης-νευροπαρακολούθησης, η υποστήριξη του υψηλής επιστημονικής επάρκειας ιατρικού προσωπικού των παιδιατρικών παθολογικών και χειρουργικών υποειδικοτήτων, των εξειδικευμένων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Παίδων και Εντατικής Θεραπείας Νεογνών, καθώς και του ειδικά εκπαιδευμένου νοσηλευτικού προσωπικού, μεγιστοποιούν τη δυνατότητα προσφοράς αποτελεσματικών θεραπειών στους μικρούς ασθενείς.
Η παιδονευροχειρουργική σε έμπειρα χέρια προσφέρει τη δυνατότητα μιας ασφαλούς και οριστικής λύσης σε ασθένειες που, αν δεν αντιμετωπισθούν έγκαιρα και ορθά, έχουν καταστροφικές συνέπειες.

onmed.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις