Τι αλλάζει στα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου με το νέο κανονισμό της ΕΕ

Τι αλλάζει στα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου με το νέο κανονισμό της ΕΕ (video) - Κεντρική Εικόνα
Ο Ευρωπαϊκός νόμος σχετικά με τα παιδικά καθίσματα και την ασφάλειά τους, αλλάζει από την 1η Μαρτίου του 2017, και όλοι οι χρήστες τους θα πρέπει να συμμορφωθούν με τα νέα απαιτητικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, οι κατασκευαστές δεν επιτρέπεται να φτιάξουν νέα μοντέλα backless booster για παιδιά με ύψος λιγότερο από 1.25 cm και βάρος λιγότερο από 22 kg. Αυτό ισχύει για τα νέα προϊόντα που θα εισέλθουν στην αγορά παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου προσεχώς.
Ο νέος κανονισμός, ο οποίος θα ισχύει για όλη την Ευρώπη, θα αλλάξει τον τρόπο που κατασκευάζονται τα backless booster. Τα νέα μοντέλα των backless booster λοιπόν θα κατασκευάζονται με προδιαγραφές, για παιδιά πάνω από τα νέα επιτρεπόμενα όρια που προαναφέρθηκαν. Ουσιαστικά θα είναι κατάλληλα μόνο για παιδιά από 7 ετών (περίπου) και πάνω.
Ο Mark Bennett, ειδικός ασφαλείας ευρωπαϊκών προϊόντων της Britax, είπε: «Η συζήτηση γύρω από την ασφάλεια για το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου, είναι ένα αιώνιο θέμα σε όλη την Ευρώπη. Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις με τους κανονισμούς, ειδικά όταν πρόκειται για τα backless booster».
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι από 1η Μαρτίου του 2017 θα σταματήσουν να πωλούνται backless booster για μικρότερα παιδιά, αλλά ότι από εκεί και πέρα δεν θα βρίσκουμε νέα μοντέλα booster χωρίς πλαϊνή προστασία, για παιδιά κάτω από 7 ετών. Μέχρι να σταματήσει εντελώς η κυκλοφορία τους στην αγορά.
Τα απλά ανυψωτικά booster δεν προσφέρουν προστασία κεφαλής ή πλευρική προστασία, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τα μικρά παιδιά που είναι ακόμα υπό ανάπτυξη και πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς σε περίπτωση ατυχήματος.
Για να εξασφαλίσετε ότι το παιδί σας στο μέγεθος και το βάρος της κατηγορίας του, προστατεύεται και είναι ασφαλές στο αυτοκίνητο, η πιο αποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα highback booster (με προστασία κεφαλής και πλευρική προστασία).
economy365.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις