Ναι & Όχι του ούζου

ouzo
Ποτέ δε βάζουμε πάγο στο ούζο γιατί ψύχονται τα αιθέρια έλαια της ανηθόλης και αποχωρίζονται από το αλκοόλ. Αυτό αλλοιώνει τη γεύση του ούζου και ευθύνεται για τον πονοκέφαλο και τις καούρες στο στομάχι, για τις οποίες πολλοί κατηγορούν το ούζο. Τα παγάκια θα τα βάλουμε σε μια κανάτα με νερό και, αν προτιμάμε το ούζο μας νερωμένο, θα βάλουμε στο ποτήρι μας από την κανάτα. Ναι στο ούζο με νερό, όχι στο ούζο με παγάκια!
Αν πίνουμε το ούζο με νερό, πρώτα πίνουμε μέχρι τέλους το κάθε ποτήρι μας πριν το ξαναγεμίσουμε. Με αυτόν τον τρόπο διατηρείται η ίδια ισορροπία αλκοόλ στο κάθε ποτήρι, με αποτέλεσμα να κρατάμε τη ρέγουλα, που έλεγαν και οι παλιοί πότες. Έτσι και το λογαριασμό δεν θα χάσουμε και δε θα μεθύσουμε χωρίς να το καταλάβουμε.
το ποτήρι στο οποίο πίνουμε το ούζο πρέπει να διαθέτει στόμιο στενό. Έτσι δεν κινδυνεύει να μπει η μύτη μας μέσα και να εισπνεύσουμε τις αναθυμιάσεις του αλκοόλ που φέρνουν γρήγορα την ανεπιθύμητη μέθη.
Το ούζο το συντηρούμε στο ράφι και ποτέ στο ψυγείο για τους λόγους που είπαμε και παραπάνω.
Το ούζο θέλει το χρόνο του. Δεν πίνουμε για να ξεδιψάσουμε ούτε για να μεθύσουμε. Την ίδια λογική ακλουθούμε και με τα μεζεδάκια. Όλα για τη χαρά της παρέας, της συναναστροφής, της κουβέντας που δε θες να τελειώσει.

iator.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις