Αισθητική γεννητικών οργάνων

Και όμως όσο και εάν ακούγεται παράξενο, υπάρχει και η αισθητική των γεννητικών οργάνων. Σε πολλές περιπτώσεις γίνεται για λόγους αισθητικούς, ενώ σε άλλες για λειτουργικούς.


Αιδοιοπλαστική

Η επέμβαση αυτή περιλαμβάνει είτε την αύξηση ή μείωση των χειλέων του αιδοίου, είτε επίσης την μείωση του εύρους του κόλπου που μπορεί να έχει μεταβληθεί από τον τοκετό. Ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία ή μέθη και ο σκοπός της είναι να δώσουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα. Μεγάλη προσοχή δίνεται στην περιοχή της κλειτορίδας και του ουρηθρικού σημείου για αποφυγή υπερβολικής διόρθωσης. Η επέμβαση βοηθάει τις γυναίκες να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους, να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους αλλά και να βελτιώσουν την ερωτική τους ζωή. Η αισθητικότητα της περιοχής δεν αλλάζει. Η επιστροφή στις δραστηριότητες γίνεται σε μια εβδομάδα ενώ η επάνοδος στη σεξουαλική ζωή σε 4 εβδομάδες.

Αυξητική Πέους

Η εγχείρηση επιμήκυνσης έχει σκοπό να προωθήσει το τμήμα του πέους που βρίσκεται στο εσωτερικό του σώματος προς τα έξω. Το 1/3 του συνολικού μήκους του πέους βρίσκεται μέσα στην πύελο. Για να επιτευχθεί η προώθηση της εσωτερικής μοίρας προς τα έξω, αποκόπτονται οι σύνδεσμοι που κρατούν καθηλωμένο το σώμα του πέους πάνω στο ηβικό οστό. Η τομή για την επέμβαση γίνεται στο τριχωτό μέρος του εφηβαίου. Δεν υπάρχουν τομές πάνω στο ίδιο το πέος.
Σε παχύσαρκα άτομα επιτυγχάνεται καλύτερο αποτέλεσμα, όταν η επιμήκυνση συνοδεύεται από ταυτόχρονη λιποαναρρόφηση της κοιλιάς. Το κέρδος σε μήκος δεν μπορεί να προβλεφθεί προεγχειρητικά. Η συνηθισμένη αύξηση είναι δύο με δυόμισι εκατοστά σε ηρεμία, χωρίς να λείπουν και οι περιπτώσεις που μπορεί να φτάσει και τα πέντε εκατοστά. Το ποσοστό επιμήκυνσης σε κατάσταση στύσης είναι αναλογικά ελαφρώς μικρότερο. Η διάρκεια της επέμβασης είναι 60 με 90 λεπτά και γίνεται με τοπική ή γενική αναισθησία. Η νοσηλεία διαρκεί μία ημέρα και η αποχή από την εργασία μία εβδομάδα. Η σεξουαλική αποχή επιβάλλεται για 40 ημέρες περίπου. Από την επέμβαση επιμήκυνσης δεν επηρεάζεται η λειτουργικότητα του πέους ως προς την ούρηση και τη στυτική ικανότητα, ενώ μεταβάλλεται ελαφρώς η γωνία στύσης σε μια πιο οριζόντια θέση.

iatropedia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις