Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πόσο αθώα είναι τα χτυπήματα στον καβάλο


Μπορεί να προκαλούν γέλιο όταν οι πρωταγωνιστές των κωμικών ταινιών δέχονται χτυπήματα κάτω από την μέση αλλά δεν  είναι καθόλου αστείο.
Επιστημονική έρευνα απέδειξε πως τα χτυπήματα  στον καβάλο δεν είναι  καθόλου ανώδυνα ενώ  αποτελούν  μια από τις κυριότερες αιτίες τραυματισμού των ανδρών.
Σύμφωνα με μία νέα μελέτη  ένας στους 200 ανθρώπους που διακομίζονται τραυματισμένοι στα νοσοκομεία είναι χτυπημένοι στα γεννητικά όργανα. Οι δύο στους τρεις είναι άνδρες και το περίπου 40% έχουν ηλικία 18 έως 28 ετών.
Ποδήλατα, ατυχήματα από ατάκτως τοποθετημένα έπιπλα  με αιχμηρές γωνίες  είναι μερικές από τις συνηθέστερες αιτίες αυτών των τραυματισμών.
Το κακό είναι ότι οι σκηνές αυτές όχι μόνο προκαλούν δάκρυα στα μάτια από τα γέλια αλλά  μπορεί να προκαλέσουν και  διαταραχές της γονιμότητας.
Όπως συμπέραναν  επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο οι οποίοι ανέλυσαν την εθνική βάση δεδομένων των ΗΠΑ για τις διακομιδές στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων οι τραυματισμοί των γενετικών οργάνων είναι πολύ συχνοί. 
«Για να καταλάβουμε καλύτερα για τι μιλάμε, ο ετήσιος αριθμός αυτών των τραυματισμών είναι σχεδόν διπλάσιος από τους τραυματισμούς στα δόντια και περίπου ο ίδιος με τα ηλεκτρικά και χημικά εγκαύματα»,  τόνισε  ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μπέντζαμιν Μπρέιερ, επίκουρος καθηγητής Ουρολογίας στο πανεπιστήμιο.
Τόποι εγκλήματος
Τα συνηθισμένα μέρη  που συνέβησαν τα ατυχήματα ήταν εν ώρα αθλήσεως με την ποδηλασία, το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το ράγκμπι και το μπέιζμπολ 
Άλλα ατυχήματα οφείλονταν στα ρούχα, στο ξύρισμα και σε προϊόντα μπάνιου. Πολλοί άντρες, λ.χ., τραυματίζονταν από τα φερμουάρ των παντελονιών τους, ενώ άντρες και γυναίκες κόβονταν την ώρα που ξύριζαν την ευαίσθητη περιοχή τους.
«Εξεπλάγην όταν είδα πόσοι τραυματισμοί προκαλούνται από τα ποδήλατα, την προσωπική περιποίηση και την ώρα του μπάνιου», πρόσθεσε ο δρ Μπρέιερ. «Ήταν τελείως απρόσμενο αυτό το εύρημα».
Η ανάλυση έδειξε ακόμη πως παρότι οι ηλικιωμένοι αποτελούσαν τη μειονότητα των τραυματιών (μόλις το 8% είχαν ηλικία άνω των 65 ετών), είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να έχουν τραυματισθεί στη διάρκεια καθημερινών δραστηριοτήτων, όπως το ντους.

iatropedia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις