Η περιτομή προστατεύει από σεξουαλικά νοσήματα


Η περιτομή στους άνδρες μειώνει τον κίνδυνο των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.  Ιδιαίτερης σημασίας είναι η μείωση του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) που προκαλεί τα κονδυλώματα και τον καρκίνο, αλλά δεν έχει καμία επίδραση στα βακτήρια που προκαλούν τη σύφιλη. 

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν μετά από 2 έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ουγκάντα και δημοσιεύονται σε ένα από τα πιο έγκυρα ιατρικά περιοδικά το The Lancet.  

Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα του περιοδικού The New England Journal of Medicineαποκαλύπτεται πως η περιτομή μειώνει τον κίνδυνο του ιού HIV κατά 50%.   

"Η περιτομή για τους άνδρες είναι μια επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος για τη μείωση του κινδύνου της λοίμωξης HIV μετά από μια ετεροφυλόφιλη σεξουαλική επαφή", δήλωσε ο Δρ Άντονι Φαούσι, Διευθυντής του Αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, το οποίο χρηματοδότησε τη μελέτη.  

"Αυτή η έρευνα παρέχει πειστικές αποδείξεις ότι η περιτομή μπορεί να προσφέρει σημαντική προστασία κατά του έρπητα των γεννητικών οργάνων και κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV)", υποστηρίζει ο ο Δρ Φαούσι. 

Τα στοιχεία της μελέτης έδειξαν μείωση κατά 25% του έρπητα και κατά 34% του ιού HPV μεταξύ των συμμετεχόντων. 

Σε ένα κύριο άρθρο που συνόδευε τη μελέτη, ο Δρ Μάθιου Κόλντεν του Πανεπιστημίου τηςΟυάσιγκτον ζήτησε η περιτομή να γίνει ευρέως διαθέσιμη στη Βόρεια Αμερική.  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το HIV / AIDS έχουν προωθήσει περιτομή από το 2007 για τη μείωση του κινδύνου του AIDS σε περιοχές όπου η ετεροφυλοφιλική μετάδοση είναι υψηλή.

Πηγή: CBS News   

ygeiaonline.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις