Οι επιθανάτιες εμπειρίες δεν είναι αποκύημα της φαντασίας

Οι επιθανάτιες εμπειρίες δεν είναι αποκύημα της φαντασίας
Ο εγκέφαλος παραμένει συνειδητός μετά το σταμάτημα του καρδιακού παλμού, σύμφωνα με ερευνητές του UniversityofMichigan. Μπορεί ακόμα και να λειτουργεί υψηλότερα, τα λεπτά αμέσως μετά από ανακοπή καρδιάς, σε σχέση με όταν ο οργανισμός είναι σε φυσιολογική κατάσταση, δήλωσαν ερευνητές.

Το εύρημα στηρίζει τις εμπειρίες σχεδόν 20% ανθρώπων που επέζησαν ανακοπής. Οι επιζώντες αναφέρουν ότι είχαν εσωτερικά οράματα και αυξημένη αντίληψη, γνωστά ως επιθανάτιες εμπειρίες αλλά η επιστημονική πραγματικότητα της εμπειρίας αποτελεί αντικείμενο συζήτησης.
Στο περιοδικό 'Proceedings of the National Academy of sciences', οι ερευνητές εξηγούν ότι σε έρευνα σε 9 ποντικούς παρατήρησαν συνεχιζόμενη εγκεφαλική δραστηριότητα ακόμα και μετά το σταμάτημα του παλμού της καρδιάς και της ροής του αίματος. Σε σύγκριση με κατάσταση αναισθησίας και βάδισης, η εγκεφαλική δραστηριότητα και συνοχή αυξήθηκαν μετά την ανακοπή. Ενώ το δείγμα είναι μικρό τα αποτελέσματα παρατηρήθηκαν και στους 9 ποντικούς που μελετήθηκαν.
Ο ερευνητής JimoBorjigin, δήλωσε ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε ζώα και είναι η πρώτη που πραγματεύεται αυτό που συμβαίνει στη νευροφυσιολογική κατάσταση του εγκεφάλου που πεθαίνει.
Θα αποτελέσει τη βάση για μελλοντικές έρευνες σε ανθρώπους που θα μελετούν τις νοητικές εμπειρίες που συμβαίνουν στον εγκέφαλο που πεθαίνει, όπως το φως που βλέπει κάποιος κατά την καρδιακή ανακοπή.
iatronet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις